Γραμβούσα – Μπάλος

Please arrive at least 2 hours before the flight

  • Accommodations
  • Local Transportation
  • Professional Guide
  • Entrance fees
  • Guide gratuity

Μια λιμνοθάλασσα στο τέλος του κόσμου στην καρδιά της Μεσογείου, σε μια άγρια ​​χερσόνησο ελάχιστα εκμεταλλευμένη.

Το ακατοίκητο πλέον νησί, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Κρήτης, η Γραμβούσα έχει πλούσια ιστορία. Οι Ενετοί είχαν χτίσει εκεί ένα ισχυρό οχυρό, τα ερείπια του οποίου θα επισκεφτείτε. Κατά την άφιξη, η θέα είναι μοναδική στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου. Μπορούμε να δούμε το νησί της Ήμερης Γραμβούσας, με το υπέροχο ενετικό φρούριο, που καταλαμβάνεται από τους Τούρκους και στη συνέχεια ένα στέκι πειρατών, των οποίων οι στέρνες είναι ακόμα ορατές στο χώρο.

Ο Καζαντζάκης λέει στην Επιστολή του προς τον Ελ Γκρέκο πώς ο φαγόπυρος προπάππους του, «με ξυρισμένο κεφάλι στο μέτωπο και με μακριά πλεξούδα», επιτέθηκε στα πλοία που μετέφεραν προσκυνητές στη Μέκκα ή την Ιερουσαλήμ και έσφαξε τους δύο αδιάφορα… μια μέρα είχε πιάσει μια γολέτα φορτωμένη με μπαχαρικά, και μη ξέροντας τι να την κάνει, τα μοίρασε σε όλα τα χωριά της Κρήτης. Όλο το νησί μύριζε. Αργότερα θα παίξει και αυτή πολύ σημαντικό ρόλο στον αγώνα κατά της τουρκικής κατοχής.

Το απόγευμα επιφυλάσσεται για μπάνιο στα καθαρά νερά του κόλπου του Μπάλου, σε ένα αξέχαστο τοπίο, από τα ομορφότερα της Κρήτης!

Εξοπλισμός: Μαγιό, καπέλο, νερό

Ζήστε τη μαγεία της φύσης σε ένα μαγικό σκηνικό!