Κνωσσός – Πεζά – Ηράκλειο

Please arrive at least 2 hours before the flight

  • Accommodations
  • Local Transportation
  • Professional Guide
  • Entrance fees
  • Guide gratuity

Το Ανάκτορο της Κνωσού (5 χλμ. από το Ηράκλειο), πρωτεύουσα του Μινωικού πολιτισμού, είναι το πρώτο παλάτι που ανακαλύφθηκε και το μόνο που ξαναχτίστηκε από Άγγλο αρχαιολόγο.
Χτισμένο από τον αρχιτέκτονα Δαίδαλο, χρονολογείται περίπου στα 2000 χρόνια π.Χ. J.C., περίοδος κατά την οποία ο μινωικός πολιτισμός γνώρισε το απόγειό του.
Αυτός ο διάσημος χώρος είναι ένας από τους λίγους που έχουν ανακαινιστεί με χρώματα, υπέροχες τοιχογραφίες σύμφωνα με τα αρχικά μοντέλα.
Στο χωριό Πεζά θα δοκιμάσετε κρητικό κρασί και θα παρακολουθήσετε μια ταινία που δίνει πληροφορίες για τον ελαιοκομισμό και την καλλιέργεια των αμπελιών. Στη συνέχεια, επιστροφή στην καρδιά της πρωτεύουσας, χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσετε το πάρκο El Greco και την πλατεία Ελευθερίας με τα πολλά καφέ και εστιατόρια, το περίφημο σιντριβάνι Μοροζίνι που χτίστηκε από τον κυβερνήτη Francesco Morosini και τη Λότζια, τόπος συνάντησης των Βενετών αρχόντων. στο παρελθόν…. Επίσκεψη στον ιερό ναό του Αποστόλου Τίτου στο Ηράκλειο. Ελεύθερος χρόνος για να θαυμάσετε ελεύθερα τους άλλους θησαυρούς της πόλης ή απλά να ψωνίσετε στους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.